Kakao prah 10-12%

 

Kakao prah dobiva se od zrna kakaovca, te je ovisno o procesu prerade, svjetliji ili tamniji prah smeđe"čokoladne" boje ili crvenkaste. Ako je pH niski ima kiselkasti okus i crvenkastu boju dok drugi proces prerade daje blaži okus i smeđu "čokoladnu" boju. Kakao masa daje konačnom proizvodu karakterističan okus i boju, a kakao maslac glatkoću i nisko talište.
Kakao masa sadrži većinu antioksidanasa povezanih s čokoladom. s toga zdravstveni stručnjaci preporučuju konzumiranje čokolade s većim sadržajem kakao mase u odnosu na kakao maslac.U prehrambenoj industriji koriste se dva tipa –naturalni kakao prah i alkalizirani kakao prah. Alkalizirani kakao prah najčešće se koristi s 10-12% udjela masti. Primjena kakao prah je važan sastojak svih slastica.

Additional Info

  • Pakiranje: Vreće 25/1
back to top